Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко, излезе малко по-рано днес от ареста, където прекара последни 72 часа. 

Той беше задържан в четвъртък, защото се е возил в брониран автомобил въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа.

Така полицаите решават да го арестуват за осуетяване на полицейска проверка. 

Според съда обаче - Стайков младши се е усъмнил в легитимността на проверяващите го полицаи, тъй като веднъж бил отвличан, но след като се уверил, че проверката е истинска е предал документите си, след това доброволно е бил отведен в полицейско управление без да оказва съпротива, съобщава БНТ. 

Припомняме, че Стайков Стайков е част от първото дело срещу баща си - за "организирана престъпна група" за производство на стоки без акциз, още от август 2018 г. То обаче още не е влязло в съдебна фаза.

Освен това, сегашният арест не е първия фрапантен сблъсък на младия наследник с полицията-  след като бе обявен с червена бюлетина на Интерпол за международно издирване, той се озова в "Пирогов" и обяви, че е бил пребит.

После обаче Апелативният специализиран наказателен съд го пусна заради влошеното му здравословно състояние.

За разлика от делото, по което той е обвинен, в съда стартира вторият процес срещу баща му - за ОПГ за точене на евросредства в съучастие със служители на ДФ "Земеделие". Стайко не е страна по това дело.

Фамилията е обект и на запор от страна на КПКОНПИ.