Независият общински съветник Борис Бонев се определи като "принципен човек".
 
Така той обясни пред бТВ упоритото се нежелание да каже как е гласувал при избора на председател на Столичния общински съвет.
 
"Тази тема я приключихме много отдавна. Фиксацията върху подобни действия за мен е контрапродуктивна. Аз съм принципен човек. Има таен вот", каза пак Бонев.
 
 
От обяснението му се разбра, че тъй като това е принципен таен вот, той не може да наруши този принцип.
 
"Тайният вот се случва, за да няма партиен натиск. Ако аз разкрия как съм гласувал, може това да постави в неудобно положение някои мои колеги в Общинския съвет", продължи Бонев.
 
Според него резултатът от вота за Елен Герджиков от ГЕРБ бил предрешен, а и опозицията не направила нищо, за да издигне свой кандидат. Освен това било нормално най-голямата партия да има председател на Общинския съвет, а всички останали - зам.-председатели. 
 
"Правилата са там, за да се спазват. Бивайки притискан да кажа как съм гласувал, съм притискан да наруша правилата на тайния вот. Да се фокусираме върху нещата, които вършим в Общинския съвет, отколкото през цялото време да се връщаме към церемониален вот", каза Бонев, който се очаква да бъде избран за зам.-председател на съвета с одобрението на ГЕРБ.
 
Самият Бонев разпространи свой текст с аргументи защо трябва да бъде избран на поста.
 
"Зам.-председателското място ми дава възможност да участвам в Председателски съвет и да влияя върху опредялянето на дневния ред на СОС. Това не е израз на някаква си лична кариерна амбиция", уверяваше в него независимият общински съветник.
 
Самият председател на СОС Герджиков също вече се изказа в подкрепа на Бонев като обяви, че Бонев трябва да получи поста с оглед на подкрепата, която е събрал на местния вот от близо 48 000 гласа, или 10,7%.
 
След като независимият общински съветник приключи да говори по темата, водещата Евгения Марчева обобщи, че с дълги обяснение, е казал нещо просто "Да, гласувах за Елен Герджиков".
 
 
Лицето на "Спаси София" се въздържа да коментира новия проект на Мая Манолова.
 
"Тя беше един доста гласен омбудсман, който хората харесваха, с висок рейтинг. Не съм имал време да се запозная в подробности с целите на тази платформа", каза той.
Той разкритикува парите, които се предвиждат за ръчно почистване на София - 13 млн. лв. за метене на тротоари, подлези и т.н. Това било девет пъти повече, отколкото за механично почистване. А не се придвижвали нови политики в начина, по който се почиства столицата.
 
"Срамота е армии от метли да почистват София", каза той.
 
Като отдаде нежеланието за въвеждане на повече машини в този тип чистене на партийни интереси, свързани с гласуването на местните избори в "квартали с компактно малцинствено население".
 
По думите му предлаганото от "Спаси София" разширение на  зелената зона към кварталите "Иван Вазов" и "Яворов" ставало по настояване на жителите им, които искали това от много години.
 
Бонев коментира и предложението за обновяване на площад "Св. Неделя".
 
 
"Доволен съм от проектите, които достигнаха до крайната фаза на конкурса. Най-важният елемент ще е договорът, който общината ще подпише със студиото - т. е. гражданите активно да участват във финалния етап. Дано да сме си взели поуки от ремонта на "Граф Игнатиев"", каза той.