Испанската преса хвърля голяма част от вината за снощната загуба от евроквалификациите с 1:2 срещу Словакия върху вратаря Икер Касияс. В Жилина иберийците допуснаха първо поражение в квалификации от осем години насам, когато са сразени с 0:2 от Швеция.

Касияс, който е легенда на "Реал" (Мадрид) и на испанския футбол, допусна "лек" гол от свободен удар в 17-ата минута, когато го простреля Кучка. Гостите изравниха, благодарение на Алкасер в 82-ата, но словаците ги прободоха отново в 87-ата чрез Щох.

Исторически успех за Словакия, а в Испания все по-тревожно се питат накъде се е запътила "Ла Роха" след тоталния крах на мондиала и безславно сдадената световна титла. Медиите и феновете отчитат, че няма признаци на пробуждане в тима. 
"Касияс - светец и злодей", тръби мадридският в. "Марка" и прави анкета дали вече е дошло времето ветеранът да бъде заменен от демонстриращия страхотна форма в "Манчестър Юнайтед" Давид де Хеа.

Бурна радост в испанския тим

Според изданието гафът на Икер бил най-големия след този на Арконада във финала на европейското през 1984 г. - във Франция, когато стражът изпусна топката и тя мина между краката му след пряк свободен удар на Мишел Платини. "Петлите" триумфираха с 2:0.

Валят въпроси и как е възможно натурализираният бразилец Диего Коста да е отбелязал 9 гола в седем мача за "Челси", а все още нито един за Испания.

Всички резултати от 9 октомври:

Група С

Беларус - Украйна 0:2
Македония - Люксембург 3:2
Словакия - Испания 2:1

Група Е

Англия - Сан Марино 5:0
Литва - Естония 1:0
Словения - Швейцария 1:0

Група G

Лихтенщайн - Черна гора 0:0
Молдова - Австрия 1:2
Швеция - Русия 1:1