"Едва се диша", казват си столичани през последните дни. Мъглата направи усещането още по-неприятно. Уредите отчитат стряскащи стойности на замърсяването с фини прахови частици. Но от различни институции се чуваха странни твърдения - че в София винаги е имало мъгла, че трябва да се адаптираме към природата, че няма нищо извънредно и тревожно, а всичко е в границите на нормалното, че гражданските уреди не са коректни и т.н. Ето и малка част от реакциите в социалните мрежи.

"Когато отровният въздух е само усещане - дишайте лепило!" - първият адаптирал се.

Арт въздух 

"Един въпрос ме терзае, приятели, а именно: лепи ли лепилото, което са дишали в екипа на НИМХ, разработил система, прогнозираща нивата на ФПЧ-10 по поръчка на Столичната община?", пита Иван Червенков.

"Мъгла не сте ли виждали?"

Страданията на баща и син Славейкови...

София диша... понякога

Кислород, въглерод...

Ако нямате бърза работа...

"Моля гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили." "Ок...", е коментарът на Михаил Паргов със снимка, на която се вижда колко трябва да се чака за градски транспорт. Не изглежда, че ще стане бързо...

"Знаете ли какво е лицемерие? Това е да предлагаш затвор за изгарянето на отпадъци, но в същия момент да искаш построяването на завод за изгаряне на отпадъци", реагира Борислав Сандов.

 

Пази ни от кемтрейлс

И все има и добри НЕ!новини. 

БАН: Изпълненият със сажди въздух от комините пази българите от кемтрейлс.

И още: Смогът е много мощен щит срещу рептилските опити за контрол на земляните.

Вероятно, като се замислим, смогът ни защитава и от злите джендъри, отровата на Истанбулската конвенция и други вредни и опасни чужди влияния. Тъй че ползите от него са неизброими.