"Толкова сте красив, че загубих ума и дума."

Това казала американската актриса Гуинет Полтроу на президента Барак Обама, след като го посрещнала в дома си в Брентууд край Лос Анджелис.

Тя организира парти за набиране на средства за Демократическата партия вечерта на 9 октомври, съобщи специализираното издание "Макклачи Ди Си".

"Аз съм една от най-големите Ви почитателки, ако не и най-голямата", казала още Полтроу, докато си говорела с Обама в присъствието на гостите си в своята градина.

След това тя обяснила и на останалите защо е фен на първия в историята на САЩ цветнокож президент. Причина били желанието му за еднакво заплащане. Това според Полтроу е много важно за нея като за работеща майка.

Обама се отправи на 9 октомври на тридневно пътуване за набиране на средства за партията си по Западното крайбрежие на САЩ. Първата му проява бе в дома на Гуинет Полтроу в Брентууд. Цените на билетите за вечерята започвали от 1000 долара. Там дошли 200 души, а президентът само минал и ги поздравил. Цените на вечерята, в която участвали 50 гости и на която бил и Обама, стартирали от 15 000 долара.

На купона у Гуинет Полтроу били забелязани също така актьорите Джулия Робъртс и Брадли Уитфорд.

Домакинята била заедно с децата си Епъл и Моузес. След като казала няколко встъпителни думи, тя връчила микрофона на Обама, като му признала, че загубила ума и дума от красотата му.

Държавният глава призовал хората да дадат колкото се може пари за демократите за предстоящите през ноември междинни избори. Особено са важни даренията за кандидатите, чиито победи срещу републиканците висят на косъм. В момента Демократическата партия контролира само Сената - горната камара на Конгреса. Вотът през ноември ще реши дали републиканците ще продължат да бъдат мнозинство в Камарата на представителите.

Обама говорил стандартно, като изтъкна световното величие на Америка и постепенното изправяне на икономиката на крака.

"Повечето печалби на нашата икономика отиват у тези хора, които са в тази чудесна градина. А средният американец не е виждал увеличаване на заплатата или доходите си през последните 20 години", казал президентът.