Управителният съвет на Българска федерация волейбол се съобрази с желанието на опозицията и свика общо събрание на 16 януари, а в дневния ред фигурира точка за избор на нов президент.

В последните седмици много от водещите ни клубове се обединиха в инициативен комитет за смяна на дългогодишния председател инж. Данчо Лазаров. Те имат и кандидат - Любомир Ганев, който е вицепрезидент и член на настоящия УС на федерацията.

Бунтарите представиха подписка с необходимия брой гласове за свикване на общо събрание. 

Съдбовната сбирка е в хотел "Холидей ин" от 10 часа.

Дневният ред е следният:

1. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на членовете на УС на сдружението Обсъждане и вземане на решение за избор на членове на УС на сдружението и определяне на срок на мандата на УС.

2. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на председателя на УС на сдружението

3. Обсъждане и вземане на решение за избор на нов председател на УС на сдружението

4. Обсъждане и вземане на решение за изменяне на устава на БФ Волейбол както следва: Обсъждане и вземане на решение за определяне на максимален брой последователни мандати на председател на УС на сдружението.

Днес бе издигната още една кандидатура - на друга легенда, Борислав Кьосев. Зад него застанаха бивши популярни играчи и треньори, като Мартин Стоев и Пламен Христов, както и няколко клуба. Кьосев също в настоящия УС на федерацията.