Юрген Клоп преподписа нов договор с "Ливърпул" до 2024 г., предаде "Гардиън". Така той може да стане най-дълго задържалият се мениджър след легендарния Боб Пейсли на "Анфийлд".

Собствениците на отбора "Еф Ес Джи" се опитват да удължат договора с Клоп от края на миналия сезон, който приключи с победа на финала на Шампионската лига.

Германецът изкара по 7 години в предишните си два клупа ("Майнц" и "Борусия Дортмунд") и се очакваше да продължи традицията, като напусне "Мърсисайдци" през 2022 г.

След новия договор обаче се очаква Клоп да остане начело на "червените" поне до 2024 г. заедно с помощниците си Петер Кравиц и Пепин Линдерс.

"За мен лично това е послание с намерение, което е изградено със знанието ми за това, което постигнахме като партньори досега, и това, което остава да постигнем. Като гледам развитието на клуба и съвместната ни работа, мисля, че сътрудничеството ни може само да нараства", сподели Клоп. - Хората виждат какво се случва на терена като мяра за нашия прогрес и това е най-добрата мяра, не е единствената мяра.

Когато получих телефонното обаждане през есента на 2015 г., помислих, че сме перфектни едни за други, ако не друго, сега си мисля, че съм подценил това. Само заради пълната вяра, че сътрудничеството ни остава взаимно, мога да се посветя (на клуба) до 2024 г. Иначе нямаше да преподписвам, допълни треньорът. - Клубът е в толкова добри ръце, че дори не мога и да си помисля да го напусна.

Искам също да подчертая ролята на спортния директор Майкъл Едуардс в пътешествието до този момент. Неговите принос и съдействие бяха сред най-важните, за да ни изведат на позиция, в която да се борим за най-престижните титли в играта."

"Ливърпул" се радва на удобната преднина от 8 точки пред втория в класирането на Висшата лига - "Лестър", докато отборът се бори да спечели трофея, който му убягва вече 30 години. Европейските шампиони също постигнаха впечатляващ прогрес извън терена, след като бяха разкрити планове да се построи нова трибуна, която ще увеличи капацитета на стадиона до 61 000 души. 

Нов тренировъчен комплекс в Кирби на стойност 50 милиона паунда ще отвори по програма през следващото лято.

Собственикът на "Ливърпул" Джон Хенри, президентът Том Уорнър и директорът на "Еф Ес Джи" Майк Гордън публикуваха съвместно изявление, за да изразят задоволство от готовността на Клоп да удължи престоя си.

"Чувстваме, че това представлява един от най-важните моменти от работата ни в "Ливърпул" до този момент, тъй като вярваме, че няма по-добър мениджър от Юрген, се чете в съобщението им. - През 2015 г. използвахме фразата "идеално прилягащ", когато назначихме Юрген. Това продължава да се отнася и до днес и ако не друго, обстоятелствата го правят по-уместно. Смятаме го за най-добрия на света. Ако "Ливърпул" смяташе да назначи най-невероятния, елитен мениджър на нашето време, Юрген щеше да е първият избор - безспорно. Смятаме, че този договор циментира отношение, изградено на доверие и взаимна полза: Юрген помогна на LFC (съкращение от Футболен клуб "Ливърпул") и LFC помогна на Юрген. И двете страни достигнаха до заключението, че като продължават да работят заедно и надграждат над свършената работа през последните четири години, съществува възможност да максимизират взаимния си потенциал".