Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев изрази разочарованието си от загубата, като разкритикува отбора, а също така направи любопитно изказване за публиката и грозящото ни наказание заради прекъснатия двубой.

"Аз лично не очаквах, че ще загубим. Не и толкова наивно. Не искам да съм крайно критичен, но не показахме това, върху което работим цялата седмица, рече Пенев. - Трябва да има повече характер, повече хъс. Изневериха основни футболисти. Така класата си каза думата. Не съм доволен от това, което видях. Няма да стане без битка, старание и покриване на противниците през целия мач. Няма как да се получат нещата без преса.

Днес загубихме, но не значи, че след три дни няма да спечелим. Анализираме нещата и продължаваме напред. Ще направим с момчетата много точен и подробен разбор, защо не сме спечелили. Видях много възможности, които не ги отиграхме по най-добрия начин. Докато противникът ни вкара без да е създал голово положение. Трябваше да бъдем много по-концентрирани и организирани, най-вече, когато топката бе в наше владение, а тя беше много малко, което е проблем. Сега ме интересува как ще изиграем мача с Норвегия."

"Много благодаря на публиката, която дойде да ни подкрепи и го стори, продължи Пенев на въпрос за феновете и дали очаква наказание за инцидентите по трибуните. - Не успяхме да ги зарадваме, но сме благодарни за подкрепата. Чакайте малко, аз не виждам причина за наказание! Това са неща, които се случват по стадионите в цял свят. Димки, факли, мачът беше спрян за няколко минути и после продължихме да играем, какъв е проблемът!? Защо наказание? Това да не е библиотека или театър! Най-вероятно едните са сбъркали с поведението, както и другите също. Ами ако нашите не са виновни, а са провокирани?! Такава публика харесвам, която подкрепя бурно и сърцато. Не трябва да има наказание. Стига с тези наказания! Нашата публика трябва да бъде на стадиона, който да е с отворени врати. Информирайте се правилно, преди да задавате въпроси." 

"На който не му харесва, да си избере да вика за Германия, Аржентина, за който иска. Това е. Ние сме България и сме българи. Това е нашият отбор. Аз подкрепям нашият отбор и нашите фенове", завърши разпалено треньорът, като малко преди това направи забележка на преводача да цитира правилно думите му на хърватски.

Селекционерът на хърватите Нико Ковач не бе толкова словоохотлив, но и нямаше нужда, тъй като си тръгна с трите точки.

"Нашият отбор показа, че е по-добрият. През първото полувреме играхме по-силно. Тимът на България отправи само един удар по посока на нашата врата. Тази победа е много важна. Сега трябва да спечелим и срещу Азербайджан. България има добри футболисти, но това, което ме впечатли, е колективът. Което прави успехът ни още по-ценен", каза Ковач.

"Знаех, че мачът ще бъде оспорван. Тренирахме, за да използваме всеки шанс. В последните минути стана по-тежко, българите ни притиснаха, ние се опитвахме да задържаме топката малко повече и да разчитаме на контраатаки. Изиграхме един фантастичен мач, анализирахме много внимателно противника и това даде своя резултат", завърши наставникът.