Американският самолетостроител "Боинг" (Boeing) може да реши още днес или да спре, или да намали по-нататък производството на самолетите 737-МАКС (737-MAX), които имат сериозни проблеми. Това информира в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ДПА.
Управителният съвет на "Боинг" се е събрал вчера в Чикаго според вестника, който цитира информирани източници. Управата на самолетостроителя разглежда паузата в производството като най-приложимата опция.
Информацията се появява няколко дни след като Федералното управление за авиация на САЩ (ФУА - FAA) оповести, че процесът по повторното сертифициране на самолетите 737-МАКС ще се удължи до следващата година, давайки да се разбере, че трябва да бъде извървян още дълъг път.
Шефът на ФУА Стивън Диксън каза пред Комитета по транспорт и инфраструктура към Камарата на представителите, че има още няколко етапа, които трябва да бъдат завършени.
Авиационните регулаторни органи в света спряха от полети самолетите 737-МАКС след инцидентите в Индонезия и Етиопия, които доведоха до смъртта на 346 души, припомня ДПА. 

БТА