"Барселона" и "Реал" (Мадрид) направиха предпазливо 0:0 в мач от Ла Лига на "Камп Ноу". Двубоят този път не оправда огромните очаквания заради дефанзивен футбол и много грешки.

За първи път от 17 години вечните съперници завършват 0:0 за първенство. Поредното "Ел класико" ще се запомни с политическите провокации от страна на сепаратисти преди, по време и след срещата.

Двубоят бе прекъсван заради хвърлени от трибуните топки на терена. Имаше възгласи, знамена, шалове - всичките, свързани с желанието на мнозина Каталуня да се отдели от Испания.

Още преди срещата сепаратити направиха протест пред "Камп Ноу" и това доведе до суматоха. Има арестувани.

Стюард носи топка, хвърлена с пропагандна цел.

Двубоят трябваше да се играе миналия месец, но беше отложен заради сложната обстановка в Барселона.

Двата тима остават начело с по 36 точки, а головата разлика на "блаугранас" е по-добра. Третото място е за "Севиля" с 31 т.

Така беше край "Камп Ноу".

"Реал" беше по-добър през първото полувреме, а "Барселона" създаде повече и по-чисти положения след антракта.

Гостите изненадаха донякъде с агресивна игра и с по-продължително задържане на топката. Карим Бензема можеше да открие резултата с глава, но Жерар Пике изби пред голлинията.

Малко след това и Серхио Рамос е оказа последна преграда при удар на Лео Меси. В края на полувремето Жорди Алба изтърва най-чистата възможност през първите 45 минути, като не уцели вратата.

"Барселона" беше близо до откриване на резултата в 60-ата минута, но се случи нещо рядко виждано - последователно Лео Меси и Луис Суарес не успяха да уцелят топката. Малко след това и Антоан Гризман пропусна.

"Реал" отвърна с опасен изстрел на Гарет Бейл, а гол на уелсеца не беше зачетен при спорни обстоятелтва - заради "тънка" засада. 

Пике и Бензема.

И това беше почти всичко. Дори напрежението между играчите на терена не беше както обикновено.

Така беше из Барселона след мача.