Международният път за Гюешево ще бъде блокиран в 12.00 ч. от кюстендилци, протестиращи срещу избирането за техен депутат на печално известния самоковски бос на "частното енерго" Бат' Сали.

В 11.15 ч. пък дупничани ще блокират за 15 минути международния път Е-79 за Гърция - пак поради същата причина.

След това са организирани автобуси до София, където протестът ще продължи. Протести заради мандатите на ДПС ще има в 4 града у нас. Освен Дупница и Кюстендил, на улицата излизат и недоволните от Габрово и Ямбол - те пък заради Четин Казак и Илия Илиева. В 14 ч. пред сградата на ЦИК в столицата започва и протест, организиран от инициативен комитет от Ямбол. В социалните мрежи много софиянци се организират да подкрепят протестите.

"Безумието да се изпрати Бат’ Сали за депутат в Кюстендил показа, че гръбнакът на българския народ не е пречупен." Така проф. Божидар Димитров коментира по bTV продължаващите протести . „Той е неосъден мафиот“, заяви Димитров по адрес на Бат’ Сали.

"Хората излизат и ще заявят позицията си. На клетвата на депутатите също ще бъдем на входа на парламента, за да заявим, че сред тях има такива, които не са избрани по волята на българските избиратели. В момента резултатите не отразяват истината и реалното разпределение на мандатите. Ще покажем, че духът на българина не е загубен“, обяви още в четвъртък Петър Паунов, кмет на Кюстендил.

"Как човек, който има 800 гласа, влиза в парламента като наш представител, от гласували 62 000? Погнусата у хората е безкрайна! Тук ДПС имат най-ниският резултат в България - 1,47%", заяви пред Клуб Z разгневеният Паунов.