Застудяването продължава. Отново ще духа умерен северозападен вятър, с който в страната ще прониква по-студен въздух.

В съботния ден облачността над страната ще се задържи променлива, по-често значителна и на отделни места в планинските райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са между -1 и -4 градуса, а максималните – между 1 и 6 градуса. Само в Сандански ще достигат до 8.

Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, с който ще прониква постуден въздух. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. След обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 5 – 6 градуса, температурата на морската вода е 11 – 12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините вече цари истинска зима. Там ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Максималната температура на височина 2000 метра ще е минус 9°.

В неделя ще продължи да духа умерен северозападен вятър, в източната половина от страната – север-североизточен, умерен до силен. С него ще нахлува още студен въздух и на места минималните температури ще бъдат до -4 и -5 градуса, а дневните ще са около нулата. В Добруджа и Лудогорието и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В началото на следващата седмица валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса. В източните райони ще остане ветровито и студено. През последния ден от годината ще има повече и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.