Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола призна, че отборът му няма шанс да защити титлата на Англия след нова загуба във Висшата лига - 2:3 като гост на  "Уулвърхемптън". 

На репортерски въпрос дали битката за първото място с "Ливърпул" е приключила, каталунецът заяви следното:

"Да, разликата е твърде голяма. Нереалистично е да мислим за "Ливърпул". Трябва да мислим за "Лестър" - искаме да си върнем второто място. Разполагам с много качетвен отбор, но сега положението е такова."

Все пак Гуардиола добави, че отборът му ще се бори до края, докато има теоретичен шанс и във всеки мач ще дава всичко.

"Манчестър Сити" е на 14 точки от "Ливърпул", а има и мач по-малко. "Лестър" пък е с 1 т. пред "гражданите".

Шампионите останаха с 10 души още в 14-ата минута срещу "Уулвърхемптън" заради нарушение на вратаря Едерсон срещу откъснал се играч на домакините.

Въпреки това гостите поведоха от дузпа, която беше бита отново заради излизане на вратаря Руи Патрисио напред. Стражът и двата пъти изби ударите на Рахим Стърлинг, но при втория опит английският национал имаше шанса да направи успешна добавка.

В 50-ата Стърлинг удвои и "Сити" виждаше как печели, макар и с човек по-малко.

"Вълците" бързо върнаха единия гол - чрез Адама Траоре в 55-ата. И това им даде сили, а финалният натиск донесе не само точка, а пълен обрат. Раул Хименес и Мат Дохърти реализираха в 82-ата и 89-ата.

Така "Манчетър Сити" записа пета загуба във Висшата лига този сезон - с една повече във всички турнири през миналия.

Днес и утре се играят мачовете от 20-ия кръг. В късния двубой "Манчестър Юнайтед" гостува на "Бърнли", а в неделя е дербито "Арсенал" - "Челси".