Ще има дисциплинарни наказания по случая „Ана-Мария".

Това заяви пред журналисти служебният просветен министър Румяна Коларова.

Тя допълни, че директорката на 4-то помощно училище, където се разиграва скандалът около подозрението за сексуално посегателство над дете аутист, все още е в болнични. Директорката ще се върне на работа в сряда и тогава ще стане ясно какви наказания ще наложи по случая дисциплинарната комисия на Министерството на образованието. Според Коларова все още се изясняват фактите около случая. 

Родителите на детето подадоха жалби в МВР, Районна прокуратура и МОН, че на 19 септември малката се е прибрала без бельо от училище. Дни след това тя започнала да се плаши да влиза в банята и да споделя за чичко, който я е опипвал. На 29 септември родителите подават сигнал, и според тях дни наред нищо не е било предприето. Майката на детето сподели във Фейсбук и се обърна и към медиите, е върху детето й е било упражнено сексуално насилие в учебното заведение.

По случая беше образувано наказателно производство срещу неизвестен извършител. Миналата сряда беше извършена и проверка от прокуратурата по член 150 от НК за "блудствено действие срещу малолетен с употреба на принуда". По думите на зам.-районния прокурор Стефан Милев, нямало безспорни и категорични данни за блудствени действия, но най-доброто в случая било бързо да се започне наказателнопроизводство.