Водният режим в Перник се затяга още и от днес гражданите на града и околните села ще имат вода с час по-малко, съобщи БНР. Във всички населени места в общината, които са с режим на водоснабдяване, водата ще се пуска само следобед. Това се отнася и за пернишкия квартал „Църква”, чиито жители вчера настояха режимът им да бъде уеднаквен с останалите квартали в града.

От местното дружество ВиК обявиха официално, че цената на водата и в шестте общини в областта остава същата и няма да бъде увеличена, въпреки решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от последните дни на 2019-а.

В централната част на град Перник и в кварталите „Изток”, „Мошино” и „Тева” водата ще се пуска в 15 часа и ще се спира в 22 часа. На същия график са град Батановци, селата Люлин, Мещица, Витановци,  Кладница, Драгичево, Рударци и луксозното селище „Делта Хил”.

В селата Големо Бучино, Дивотино, в квартал „Кало” в село Рударци, в пернишките квартали „Църква”, „Могиличе”, „Ралица” и в района на Профилакториума вода ще има във времето от 16 до 23 часа.

По шест часа - от 17 до 23 часа, вода ще имат живущите в махала „Шевърляк” в пернишкия квартал „Калкас”, а по пет часа - живущите в блоковете в квартал „Бела вода” и в селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, като водоподаването ще е от 17 до 22 часа.

Днес по график община Перник ще  раздава минерална вода  в  кварталите „Варош”, „Драгановец” , „Клепало” и в центъра на Перник.