Жители на дупнишкото село Яхиново излязоха на протест срещу намерението за изграждане на цех за преработка и рециклиране на пластмасови изделия. Това съобщи бТВ

Местните се притесняват, че предприятието е близо до селото и неговата дейност ще замърси въздуха в района. Освен това в селото има и водни помпи, които се използват за поливане и питейни нужди.

Според жителите на селото цехът ще замърси и подпочвените води. Към момента тече подписка, в която са се подписали над 1500 души. Освен това се събират и подписи в съседните села. Други недоволстващи обясниха, че евентуално построяване на цеха би се сблъскало с развитието на туризма в района.

От РИОСВ-Перник обясниха, че е внесено уведомление за инвестиционно предложение за построяване на сграда за преработка и рециклиране на пласмасови изделия, склад за нехранителни стоки и автосервиз в землище на с. Яхиново. Също така е определено , че за конкретното инвестиционно предложение ще бъде проведена процедура по преценяване необходимостта от оценка на въздействието върху околната среда.