Президентът на ФИФА Сеп Блатер ще изгледа от трибуните на стадион "Улевал" европейската квалификация от група Н между Норвегия и България.

Решителният и за двата отбора сблъсък е тази вечер от 21:45 часа. Босът на световната футболна федерация пристигна специално за събитието и покани на официален обяд президентите на Норвежкия футболен съюз Ингве Хален и на БФС Борислав Михайлов. 

Срещата мина в градския парламент на Осло, където по традиция всяка година през декември се връчва Нобеловата награда за мир. Освен от Михайлов, който е и член на Изпълнителния комитет на УЕФА, БФС бе представен от двама вицепрезиденти - Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев, от члена на Изпълкома Петър Величков и от заместник-изпълнителния директор Антон Попов. 

Блатер пожела успех и на двата отбора и подчерта, че се надява да види веднага след края на мача приятелско ръкостискане между капитаните на двата отбора и главния съдия. Практиката е част от глобалната кампания на ФИФА за мир и бе въведена на всички срещи от изминалото световно първенство в Бразилия това лято.

Очаквайте подробности от мача!