Както е известно - той може всичко. Да стреля, да вдига тежести, да управлява спортни коли като състезател от Формула 1, да кара колело и да дриблира с баскетболната топка, да пее, да композира....И да управлява. 

Не човек, а комбинация от Супермен, Батман и Терминатор в едно властва в Туркменистан - една от държавите с най-тежки показатели по отношение на спазването на правата на човека, със затворен и потиснически режим.

Образът му е строго контролиран. Правителството има монопол над медиите, като управлява и достъпа до интернет.

Бердимухамедов вече е показван по държавната телевизия в разностранни роли - да управлява бойни самолети, да кара военни машини. Но най-обича да разгръща творческия си потенциал - пее, докато свири на китара, рапира, даже понякога с внука си... С две думи - разностранен талант.

Последната му изява е като диджей на празнуването на Нова година.

Докато той се вживява, явно най-избраните първи хора в държавата се вият в причудливи движения, но с нужния ентусиазъм, който да показва колко им харесват уменията на техния вожд.

Всички танцуват ли, танцуват и хвалят мъдростта и талантите на Бердимухамедов. Участниците са подбрани - писатели, певци, въобще културни деятели.

"Ти си син на своя народ, син на целия свят."

"Аз съм щастлива, всички сме щастливи, че имаме Аркад (Покровител)."

"Вие изведохте нашия народ до небивали висоти, скъпи наш Покровителю."

"С вашите песни сме щастливи да представяме туркменската култура в чужбина."

Това са само някои от откровенията.

Народните артисти на Туркменистан пеят и дуети с Бердимухамедов. Има и скандирания: "Слава на Покровителя!"

Президентът Курбангули Бердимухамедов е бивш зъболекар. Начело на Туркменистан е от 2007 г., като на поста в затворената централноазиатска страна наследи Сапармират Ниязов, станал известен като Туркменбаши и издигнал си приживе огромна златна статуя. Бердимухамедов продължи неговата линия на култ към личността. Включително и като откри през 2015 г. златна статуя, на която е... самият той, разбира се.

През 2016 г. бяха одобрени промени в конституцията на Туркменистан, според които президентът може да остане на поста си до живот.

През август 2019 г. на посещение в страната беше и българският премиер Бойко Борисов, който беше гост и на Първия каспийски икономически форум. Оттам обяви, че търси начин да се внася газ от Туркменистан през руски тръби за хъба "Балкан".

Премиерът Борисов изтъкна желанието на нашата страна да развива всестранно, дългосрочно и взаимноизгодно партньорство с Туркменистан в редица области като търговия, строителство, енергетика и туризъм.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че за страната ни Туркменистан е важен партньор в Централна Азия и в района на Каспийско море.

В средата на юли авторитарният лидер на херметизираната държава Бердимухамедов тайнствено изчезна от публичния живот, като се появи само три пъти по държавната телевизия, която иначе почти по цял ден предава за дейностите на президента. Появиха се даже и слухове за смъртта му, които се оказаха силно преувеличени. Както се вижда и от най-скорошната сценична изява на ексцентричния диктатор.