Българският национален отбор падна с 1:2 от Норвегия на стадион "Улевал" в Осло и загуби важна битка за третото място в групата, даващо право на бараж или дори директно красиране за европейското във Франция след две години. Сблъсъкът бе ключов, тъй като вече приехме, че тимът ни доста трудно може да се бори за първите две позиции. А най-лошото е, че във втори пореден двубой националите играха много зле. 

Домакините почнаха по-добре и със самочувствие, а в 13-ата минута логично поведоха, когато извеждащ пас хвана неподготвен Апостол Попов, вратарят Николай Михайлов също не се намеси по най-добрия намин и Елионуси даде преднина на "викингите". Норвегия имаше преимущество и при малко по-съсредоточени действия можеше да увеличи аванса си.

Шансът се усмихна на България - в 43-тата Николай Бодуров не бе покрит добре в наказателното поле и изравни с удар с глава след изпълнение на ъглов удар. До корнера се стигна след изстрел на Венцислав Христов, който завърши най-добрата възможност за нашите преди почивката от игра.

След почивката "трикольорите" почнаха по-добре, по-активно и раздвижено, отправиха няколко опасни изстрела. Постепенно обаче норвежците отново почнаха да налагат волята си не само с физика, а с бързина и разнообразна игра в атака. Станахме свидетели и на история - на терена се появи Мартин Йодегард, който е на 15 години и 300 дни. Той също създаде главоболия на българите. В 72-ата минута Нилсен се възползва от поредно неразбирателство в отбраната ни - 2:1. До края на срещата ще се запомни само свадата между играчи на съперниците край тъчлинията заради едно остро влизане на Йохансен в краката на... Любослав Пенев.

След кратка суматоха двамата все пак си стиснаха ръцете, а норвежците си тръгнаха доволни и щастливи в студената вечер в Осло.

Съставът на България: 

Николай Михайлов, Станислав Манолев, Апостол Попов, Николай Бодуров, Веселин Минев, Светослав Дяков, Георги Илиев (Михаил Александров), Георги Миланов, Александър Тонев, Ивелин Попов, Венцислав Христов (55-Андрей Гълъбинов) 

Осло, стадион "Улевал", 20 000 зрители
Главен съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)

Очаквайте още подробности!