Националите загубиха втори пореден мач в евроквалификациите за броени дни - при това с много слаба игра. И над главата на селекционера Любослав Пенев надвиснаха черни облаци. 

На въпрос за бъдещето на треньора, президентът на БФС Борислав Михайлов обяви следното:

„В този момент нищо не мога да кажа, имаме още един мач до края на годината, ще се събира Изпълкома. Не съм мислил по този въпрос.“

„Нищо не е загубено още. Очевидно ще се борим с Норвегия за третото място. Те имат да идват в София, трябва да ходят и в Азербайджан. Много от нашите основни играчи не се намират във форма, но за това трябва да питате треньорското ръководство. Не искам да влизам в спортно-технически подробности. Норвегия игра много добър футбол,“ коментира още Михайлов.

„Според мен през второто полувреме с Хърватия бяхме равностойни. Този мач си беше абсолютен хикс. Днес норвежците имаха много положения, но вторият им гол беше абсолютно късметлийски. Това е част от играта и също помага за класиране“, допълни босът.

Селекционерът Любослав Пенев обяви, че е най-разочарован от загубата и липсата на актив.

"Най-важното е, че резултатът е лош - не взехме точки. На второ място, за разлика от петък, играхме по-добре. Показахме приличен футбол, но това не бе достатъчно да спечелим точки. Първото полувреме завърши наравно, Норвегия имаше повече инициативата, но в никакъв случай не създадоха много по-опасни ситуации", рече Пенев.

"Аз лично няма да обвинявам никого, нося най-голяма отговорност. Никога не съм правил разбор пред пресата. Ще анализираме какво се е случило. Аз съм сигурен, че вярата ни за класиране не е убита. Остават не малко мачове, бихме искали да сме с повече точки. Оставаме в играта. Ако се целим в третото място, директният ни съперник е Норвегия, а в момента този тим има три точки повече от нас. Не сме доволни от тези два мача като актив. Играхме по-добър футбол, но можем много повече и трябва да го показваме иначе оставаме далеч от желаното", допълни бившият голмайстор.

Той бе запитан и за свадата с Йохансен в края, когато норвежецът куриозно влезе в краката му край страничната линия:

"Това, което се случи в края? Всичко е наред, това са стандарти неща, част от играта е. Норвежецът искаше да ме уцели, направи го умишлено, аз го усетих това. Топката беше излязла... Но и аз знам как да падам, понатиснах го, да си знае."