Мадридски сблъсък ще реши кой ще спечели минитурнира за Суперкупата на Испания в Джеда, Саудитска Арабия - на финала в неделя ще спорят "Реал" и "Атлетико".

"Дюшекчиите" сразиха "Барселона" с 3:2 в мач с два обрата през второто полувреме. Ден по-рано "Реал" би "Валенсия" с 3:1 в първия полуфинал. Няма да има "Ел класико" за първи път в историята на Арабския полуостров, но и мадридското дерби няма да е по-малко интересно.

Първото полувреме между "Атлетико" и Барса предложи повече положения пред вратата на "дюшекчиите". В края се стигна до напрежение между играчи на двата отбора, които трябваше да бъдат разтървани.

Още първите секунди на втората част донесоха гол - за "Атлетико". Резервата днес Коке откри. Барса отвърна бързо - Меси изравни с техничен удар в 52-ата.

След час игра №10 реализира още веднъж, но попадението му не беше зачетено след намеса на ВАР - заради игра с ръка.

"Барселона" играеше вдъхновено и това се отплати отново, този път с редовно попадение. В 63-тата Антоан Гризман с добавка огорчи бившия си отбор - 2:1. "Блаугранас" имаха превъзходство и съжаляват за пропилените възможности. 

Видеоасистентът лиши тима от още едно попадение - заради засада на Артуро Видал, а топката беше пратена в мрежата от Жерар Пике.

В последните минути "Атлетико" шокира "Барселона" и превърна дългото азиатско пътуване на испанския шампион в кошмар. В 80-ата Витоло (и той влезе от пейката) беше фаулиран в пеналта и Алваро Мората изравни от дузпа.

Столичният отбор получи психологическо преимущество и се възползва. Мората този път беше асистент - на Анхел Корея за 3:2 в 87-ата. "Атлетико" можеше да вкара още веднъж, а Барса не успя да излезе от стъписването и загуби горчиво.