Григор Димитров излезе с емоционално и патриотично послание в инстаграм за участието на България в първия турнир ATP cup в Австралия. Тимът ни, воден от играещия капитан Григор Димитров, зае девето място в крайното класиране. На два пъти по един сет не достигна, за да играе на четвъртфинал.

„Успехът не е случайно нещо. Той е плод на упорита работа, лишения, учене, самообразоване, саможертва и най-вече любов към това, което вършиш и любов към това, което се учиш да вършиш. Прегръщам победите и пораженията! Благодаря на Родината и на невероятния ми отбор!", написа Григор.

Междувременно ясни са вече и полуфиналите на пилотното издание на надпреварата. Испания ще срещне Австралия, а другата двойка е Сърбия - Русия.

Водените от Рафаел Надал иберийци имаха трудности срещу Белгия, тимът на която излезе от "българската" група. След като надви Григор Димитров, първата ракета на "червените дяволи" Давид Гофен удари и Рафа - 6:4, 7:6(3). Това е първото поражение на световния №1 за годината.

На двойки Надал и Пабло Кареньо Буста изстрадаха 6:7(7), 7:5, 10:7 срещу Сандер Жил и Йоран Флиген. Така Испания победи с 2:1.

Преди това Сърбия, начело с Новак Джокович, преодоля Канада с 3:0.