Ултрапреносимата ера в компютрите е страхотно удобство и удоволствие. Но има един недостатък - когато трябва наистина да вършиш работа, 15-те инча на стандартния лаптоп не стигат.

Продаваха се и 21-инчови, и 18,4-инчови, но напоследък лаптопите тип "работна станция" - преносими, но със зор - "заковаха" на 17 инча.

Този е основният размер на прототипа Aurora 7 На компанията Expanscape, който учудващо не бе на ежегодното изложение CES 2020 във Вегас. А трябва - защото всъщност само 4 от екраните на лаптопа са 17-инчови, с 4К резолюция. Другите три са едва 7 инча, с 1920-1200 пиксела. А, има и мини-дисплей, който показва системните данни.

Разбира се, огромната машина е със солиден процесор - Intel Core i9 9900K (8 ядра, до 5 GHz овърклокната честота), и Nvidia GTX видео процесор. В добавка - специални настройки за мониторите, защото както всеки, борил се с два и повече дисплея към един компютър, как ги настройваш често е от значение. Конфигурациите в Aurora 7 ще са изключително гъвкави.

Основно подобен лаптоп ще зарадва професионалисти, които имат нужда от допълнително екранно пространство - брокери, разработчици... някои графични дизайнери могат и да се зарадват, но други ще предпочетат един дисплей, но с цветова калибровка. 

Добрата новина е, че прототипите вече ще се продават - като това вероятно ще носи рискове, освен високата цена. Информация кога ще стане това предстои в следващите дни.