Отборът на Сърбия триумфира в дебютното издание на отборната надпревара ATP cup, след като победи Испания с 2:1 на финала на турнира в Сидни.

Сърбите стигнаха до успеха след решаваща победа в мача на двойки, в който Новак Джокович и Виктор Троицки се наложиха над Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста с 6:3, 6:4.

Съперниците поделиха двата мача на сингъл в “Кен Розуол Арена”. 

В двубоя на първите ракети Джокович изигра много силен мач срещу Рфаел Надал и спечели с 6:2, 7:6(4) за своя успех номер 29 срещу испанеца. Последната победа на Надал над Джокович на твърди кортове датира от 2013 г. и сърбинът започна уверено двубоя, като проби два пъти съперника си, за да спечели убедително първия сет.

Втората част бе по-равностойна, като Надал вдигна нивото и имаше пет възможности да вземе подаване на съперника си, но не успя да реализира нито една от тях, а от своя страна успя да отрази два шанса за пробив, открили се пред Джокович.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокера бе по-добрият тенисист и успя да се наложи със 7:4, за да затвори мача след близо два часа игра.

В първия мач за деня Роберто Баутиста Агут победи Душан Лайович със 7:5, 6:1.