"Може да си победител в ATP и пак да си останеш дълбоко в себе си примитивен, изостанал и обикновен балкански националист и шовинист."

Гневната реплика е на посланика на Косово в България Едон Цана в туитър.

Повод за недоволството на дипломата стана видеото след спечелването на АТП къп от сръбския отбор. Новак Джокович показа в близо десетминутен клип празненствата в съблекалнята след голямата победа срещу Испания в Сидни. Джокович и съотборниците му поздравиха и България, като запяха и хит на Камелия.

Цана се е раздразнил сериозно обаче от песента "Видовдан" ("Видовден").

В припева й се казва: "Където и да отида, винаги ще се връщам. Никой не може да откъсне Косово от душата ми."

На 28 юни в Сърбия отбелязват Видовден, голям религиозен празник. На същия ден през 1389 г. е битката при Косово. Така и песента е натоварена с определени послания.

Сръбската православна църква чества този ден като празник на светия великомъченик княз Лазар и светите сръбски мъченици, а Сърбия – като държавен празник от 1889 г. и 500-годишнината от Косовската битка. Видовден е национален празник чак до идването на комунистите на власт. 

"След военния марш те продължиха с Косово! Можеш да си победител в АТП, но дълбоко в себе си оставаш примитивен, изостанал и обикновен балкански националист и шовинист", написа посланик Цана.

И добави: "Неслучайно Новак Джокович е най-малко харесваният и обичан тенис шампион в историята."