"Манчестър Юнайтед" е близо до привличането на португалския халф на "Спортинг" (Лисабон) Бруно Фернандес, твърди португалската преса. Цената на атакуващия полузащитник е около 70 милиона евро и двата клуба вече били уточнили най-важното по договора.

Бруно Фернандес, който е национал на родината си, беше спряган за "Юнайтед" и "Тотнъм" миналото лято. "Червените дяволи" се отказаха по незнайни причини, а "шпорите" - заради високата трансферна цена.

Проблемите на манчестърци в средата на терена, както и контузиите на Пол Погба и Скот Мактомини, явно са ги принудили отново да се насочат към Фернандес (25 г.), който в 24 мача за "Спортинг" този сезон има по 13 гола и асистенции. Наблюдавали са го наживо и наскоро.

Според в. "Рекорд" тази седмица "Юнайтед" ще направи официална оферта на стойност 60 млн. евро. Останалите 10 млн. може да влязат в касата на "Спортинг" като бонуси при определени постижения на най-добрия футболист на клуба с екипа на бъдещия му отбор.

В сделката може да влезе и защитникът Маркос Рохо, който е извън плановете на Оле Гунар Солскяр, а в миналото е защитавал цветовете на лисабонските "лъвове". Фернандес ще получава по 150 хиляди паунда седмично на "Олд Трафорд", пише "О Жого". В петък "Спортинг" има столично дерби с "Бенфика", но не е ясно дали Фернандес ще играе.

През миналата седмица изпълнителният директор на "Юнайтед" Ед Удуърд се е срещнал боса на "зелено-белите" Фредерико Варандас в Лондон, а на срещата са присъствали и агентите на играча.