ЕС да наложи санкции на Доналд Тръмп, призова британският "зелен" депутат Маджид Маджид снощи по време на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург.

„Скъпи европейци, аз призовавам ЕС в името на световния мир да наложи санкции на този човек, който разпалва само войни. Замразете неговите европейски активи, забранете му да пътува, наложете санкции на неговите любими голф игрища“, заяви той в залата, сложил по традиция наобратно знаменитата си жълта шапка.

Според депутата от сомалийски произход Тръмп само повтаря своите фантасмагории за военни престъпления в Иран. Но всъщност той не се интересува от това, а е загрижен само за себе си.

В края на изказването си Маджид Маджид посочи кой е според него човекът, който като президент ще спаси и САЩ, и света:

„Америка има нужда от герой, който да отхвърли сегашната тирания и който да осигури по-добро бъдеще за всички. Това може да е само Бърни Сандърс.“

Демократът смята да се кандидатира за държавен глава на изборите през ноември. На вота през 2016 г. той бе победен от Хилъри Клинтън на първичните партийни избори. Немалко хора смятат, че тогава Сандърс би имал по-голям шанс от Хилъри да победи Тръмп.