За абсурден случай, при който крадец рецидивист, арестуван за поредно престъпление, най-спокойно си излязъл от сградата на полицията в Разград, съобщава Апелативна прокуратура - Варна.

Докато разследващият полицай "излязъл да окаже методическа помощ" на друг полицай, престъпникът излязъл през "парадния вход", без никой да го спре и сега е обявен за общодържавно издирване.

28-годишният Емил Невенов Великов вчера бил задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Разград за 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта. Той бил в сградата на Областната дирекция на МВР в града за разпит от разследващ полицай и повдигане на обвинение.

В момента, в който Великов трябвало да подпише протокола от разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай  да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. През това време мъжът бил оставен под наблюдението на друг разследващ полицай.

„В този момент Великов напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на ОД на МВР“, пресъздават случката от Апелативната прокуратура във Варна.

До днес мъжът не е намерен и издирването му продължава в цялата страна, като му е забранено да напуска страната.

"Изключителният престъпник" бил задържан за следното: че е проникнал в чужд дом, от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. В чантата намерил и дебитна карта със записан ПИН-код. След това с 5 транзакции успял да изтегли общо 200 лева. Престъплението е извършено през 2018 г. Дълго време делото било спряно, тъй като извършителят не бил разкрит.

МВР извърша вътрешна проверка за бягството. То се разследва и от районната прокуратура в Разград.