С една седмица закъснение от предварително обявената дата, на 18 януари започна новото шоу предаване на БНТ "Събота вечер с Дони". То запълни освободения след спирането на „Шоуто на Канала“ пояс в съботната вечер.

Независимо, че директорът на БНТ Емил Кошлуков няколко пъти обяви, че ще ограничи външните продукции за телевизията, новото предаване е с външни продуценти и външна реализация. Екипът, който стои зад него, е съставен почти изцяло от кадри на Театър „Българска армия“, където работи като композитор и самият Дони.

Продуцент и главен редактор на „Събота вечер с Дони“ е Владислав Виолинов от трупата на „Армията“. Той и негови колеги от театъра правят и актьорските скечове в предаването. Режисьор на шоуто е Иван Стефанов, синът на Теди Москов, който също работи за „Българска армия“. Сценограф е Нина Пашова, щатен сценограф на ТБА и съпруга на директора на театъра Мирослав Пашов. Освен това цялото предаване се снима в сградата на ул. „Раковска“. Сценарият е на Дони.

Реакциите за „Събота вечер с Дони“ не закъсняха и социалните мрежи се развихриха още докато течеше пилотният епизод. Оценките варират между ентусиазирано одобрение и пълно отхвърляне, което е знак за бъдещ интензивен зрителски интерес.

Ето какво каза публиката за новото предаване на БНТ във Фейсбук (без редакторска намеса):

Нещо ново и свежо по БНТ. Роботът Питагор ме изкефи тотално. Дони води бързо и динамично. Разговорът с Кирил Маричков и случките, които разказа, бяха супер интересни. Вехтите декори леко дразнят, както и озвучаването на октета, но… Началото беше супер. Очаквам по-нататък да виждам и нови лица на екран, не само стари муцунки, колкото и да са симпатични“, коментира Стоян Радулов.

Потресаващо неуместен и недодялан персонаж е роботът, който каквото и градивно да съществуваше, го провали с неуместното си присъствие. Склонен съм да се съглася, че Дони е пич. Желая му успех, но има какво да се промени що се отнася до стилистична адекватност. За Юли Вергов съм съгласен, но пък Маричков преди това беше вдигнал летвата. Може би трябваше да са в обратна последоваталност“, казва Петко Дребчев.

Ужасно озвученият робот ме върна в 80-те години при Правец 82“, на мнение е Стоил Станков.

Не го изгледах до края, но се надявах, че някой началник в БНТ наистина ще до дойде в студиото, ще се извини на зрителите и ще дръпне шалтера…“, споделя Любомир Христов.

Чудя се какви пари струва този потрес на българския данъкоплатец?! И то от една телевизия пред фалит…“, пита профил с потребителското име Váculka Augustina.

Тук може да прочетете още от зрителските реакции:

"Площад Славейков"