Делото срещу Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, пак не можа да тръгне по същество в Специализирания наказателен съд.

Причината е, че горната инстанция - Апелативният специализиран наказателен съд, все още не се е произнесла по жалбата на защитниците му срещу отказа казусът за бъде върнат на Спецпрокуратурата.

Следващият опит делото да тръгне с разпит на свидетели ще бъде на 10 февруари, отбелязва БНТ.

Димитър Желязков-Очите е подсъдим като ръководител на група за разпространение на наркотици, рекет, изнудване и палежи, като забележително е, че сред обвинените е и едната му дъщеря - Станислава Желязкова.

Иначе след ефектния арест в Истанбул през 2018 г. и дългото очакване на екстрадицията, у нас нещата с процеса се закучиха на ул. "Черковна" в столицата, където са специнституциите (в Бургас пък текат мъчителни опити да осъдят местното величие Бенчо Бенчев за укривтелство на Очите, б.р.).

Първо и обикновеният, и апелативният спецсъд връщаха по веднъж обвинителния акт срещу Очите на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения. Това стана през септември 2019 г.

После Спецсъдът в крайна сметка "пусна" делото да върви на 18 декември и насрочи днешното заседание. Именно това атакува сега защитата на Желязков пред апелативните спецсъдии и резултат още няма.

Желязков през това време пребивава в ареста.