Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air ще лети директно между София и Санкт Петербург в Русия. Полетите ще са 3 пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота - и в двете посоки. Първият полет е на 2 юли. Най-ниската цена, на която към момента може да се резервира билет онлайн, е 95,99 лв. в едната посока. Това е цена в най-евтината категория -  Basic - позволяваща пътуване само с малка чанта на борда на самолета и без повече багаж. За ръчен куфар или чекиран багаж се дължат допълнителни такси, както при всички други полети на превозвача.

Вече могат да бъдат резервивани пътувания до края на октомври месец, става ясно от сайта на авиокомпанията. Към момента пряка въздушна връзка между София и т.нар. културна столица на Русия няма. 

Директният полет трае малко повече от 3 часа по разписание. През декември миналата година стана ясно, че до Санкт Петербург вече ще могат да летят и нискотарифни компании. 

От Wizz Air припомнят, че за пътуване до Санкт Петербург е необходима електронна виза - тя е безплатна и е валидна за 30 дни, като разрешената продължителност на престой в града и в Ленинградска област е до 8 дни. Заявленията за визи следва да бъдат подадени онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение.

С добавянето на маршрута до Санкт Петербург пряко достъпните дестинации с директен полет от София стават 32 в общо 17 държави. Извън Европа компанията лети до Израел и Дубай.