Един човек е загинал при верижна катастрофа между три трамвая в София, съобщава бТВ, цитирайки МВР. Според БНТ младият мъж е пресичал трамвайната линия.

Заради авария на мотриса две други са изчаквали зад нея, при което трета не е спряла и се е врязала в последния спрял трамвай. По първоначални данни е загинало момче, което точно в този момент е опитало да пресече между двете угаснали мотриси релсите на бул. "Искърско шосе“.

Шестима са пострадали от верижната катастрофа и са приети в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" (Окръжна болница). Сред тях е ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата, без опасност за живота. Мъж е пострадал от гръдна травма.

Катастрофата е станала на бул. „Искърско шосе“ край разклона за Аерогара София, около 11:30 ч след спирка на трамвай 20 в ж.к. „Дружба“.

Заради нея е временно променен маршрутът на линиите с номера 20 и 23.

Тези от линия 23 ще се движат от „Гео Милев" до станция Изток, а трамваите от линия 20 се движат от Пета метростанция на ул. „Пиротска" до „Гео Милев". В участъка от гара Искър до „Гео Милев" са пуснати автобуси.