Собствениците на "Манчестър Юнайтед" и изпълнителният директор Ед Удуърд подкрепят треньора Оле Гунар Солскяр и не смятат да го уволняват, независимо от загубите и слабата игра, пише в. "Дейли Мейл".

Снощи "червените дяволи" паднаха от "Бърнли" с 0:2 у дома, след като за пореден път се представиха неузнаваемо. Голяма част от публиката напусна още преди края на срещата, което не се случва често. Това е второ поредно поражение на тима във Висшата лига.

Тръгнаха спекулации, че Солскяр ще бъде уволнен, а кандидатите за поста му са Маурисио Почетино и Мисимилиано Алегри. Дори букмейкъри приемат залози за това и вече свалят коефициента.

"Манчестър Юнайтед" чупи негативни рекорди всяка година напоследък, а този сезон е с най-лошия си актив в шампионата от 30 години след 24 кръга. Четвъртото място - съответно участие в Шампионската лига, все повече се превръща в мираж.

Въпреки това семейство Глейзър иска да даде време на норвежеца да трансформира тима, твърди "Дейли Мейл". Снощи феновете на "Олд Трафорд" скандираха срещу американските собственици и директора Ед Удуърд, който от доста време вече не е долюбван от публиката.

Солскяр заяви, че разбира огорчението на запалянковците, но иска да запази спокойствие и да опита да вдигне отбора.

"Манчестър Юнайтед" все още опитва да подсили отбора през зимата, привличайки португалския халф Бруно Фернандес. Има разминаване за цената - "Спортинг" иска 65-70 милиона евро, а Удуърд не е склонен да даде толкова.

Клубът търси и нападател с краткосрочен договор, тъй като Маркъс Рашфорд ще отсъства до април.