Юношески национали са се топили едни други за "черно тото" в писмени показания пред комисии на БФС след скандала с опита да бъде пробит отбора преди европейското до 19 години в Унгария през юли. Това разкриха Иван Антонов, адвокатът на разследвания по аферата Стивън Петков, и неговият агент Данаил Петков днес пред сектор "В" на националния стадион. Там апелативната комисия на БФС отказа да върне състезателните права на бившия национал и играч на "Лудогорец", след като дисциплинарната ги отне в началото на август заради досъдебно производство.

Аргументът на АК е, че по силата на правилниците на БФС не може да върне Стивън Петков към футбола докато не приключи разследването. А адвокатът му представи документи от прокуратурата в Ботевград, че футболистът не е разследван и срещу него няма повдигнато обвинение. Производството е срещу неизвестен извършител и още продължава.

Иван Антонов обяви, че видял показания на съотборници на Стивън в националния, които нарече "измислици и клевети". Той обмисля да заведе дела, тъй като по думите му тези сведения не отговаряли на истината и очернили играча. 

"Невинен съм, чувствам се предаден, рече Петков. - Да, имаше опит отборът да бъде пробит, но не и чрез мен. Не познавам хора от черното тото. Повече не мога да кажа, докато тече разследването, но някой ден ще разкажа всичко. Тези, които са ме натопили, сега си играят футбол, а аз си стоя вкъщи. Не съм ходил по стаите да склонявам когото и да било да играе симулативно, както се писа. Напротив, аз бях човекът, който искаше да предпази отбора. Как да предам съиграчите си и треньора (бел.ред. Александър Димитров), който като си счупих ръката дойде в болницата да ми я държи?! Сега аз излизам виновен. Потресен съм какви неща са писали мои съотборници и приятели. Искам да играя футбол и ще играя футбол!"

Адвокатът и агентът му посъветваха журналистите да гледат видеозапис от мача с Германия в Дьор (0:3), за да видят "откъде влизат първите два гола". От думите им излезе, че виновникът за тези попадения е писал срещу Стивън Петков.

"Възможно е Стивън да е изкупителна жертва за лошото представяне и за някои други неща. Вижте двубоя с германците", скандално обяви юристът.

Стивън Петков бе изваден от националния до 19 г. ден преди заминаването за Унгария, където тимът ни претърпя три загуби - от Германия, Украйна и Сърбия. След това правата му бяха спрени, а "Лудогорец" прекрати контракта. Нападателят премина в Разград от "Левски". Заедно с Петков, наказани бяха двама юноши на "Локомотив" (София), за които се предполага, че са опитвали да пробият футболистите по време на лагера им в Правец.

Очаквайте още подробности!