Съвсем новото предаване на БНТ - "Събота вечер с Дони", ще спре да се излъчва в този му вид. Или поне това е предложението, което самият водещ и продуцент на програмата е отправил към ръководството на националната телевизия. Дони съобщи информацията в собствения си профил във фейсбук, но малко по-късно тя беше изтрита.

Причината за края на предаването - обвиненията в хомофобия от различни неправителствени организации. Става дума за едва второто предаване от поредицата, в което Дони прави неособено сполучливи опити да се шегува с гей обществото. От ефира се лееха изрази за "онези мъже", а Дони сам сложи черешката на тортата със своето:

"Аз съм си извратен и харесвам противоположния пол". 

Последва вълна от коментари, които заклеймиха водещият и шоуто му като хомофобски. Няколко правозащитни организации пък поискаха предаването да бъде свалено, с мотива, че такива изрази не може да се изричат от ефира на националната телевизия.

Ето и текста на вече изтритата публикация, в която певецът се извинява за поведението си, обяснява, че поема отгорността и затова решава да подаде "оставката" на предаването. Тук обаче има едно "но" - тъй като е спечелил конкурс, той ще предложи нова концепция за предаване, вероятно изцяло музикално.

Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра „Събота вечер с Дони“ в този му вид.

Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения.

Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване.

От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!

Дони“

Пред "24 часа" генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е потвърдил, че се работи по ново предаване. По думите му - ако успеят да завършат новия формат през седмицата - предаване ще има още в събота. Ако не - ще бъде прескочена една седмица и екипът на Дони, но с новото му шоу ще се върнат след това.