"Вече се притеснявам да говоря по телефона".

Това каза пред бТВ началника на кабинета на президента Калоян Методиев. Така той отговори, с уточнението, че се шегува, на въпрос дали се е чул с президента Румен Радев, след като прокуратурата оповести разговори от СРС, в които участва и той.

"Ако тръгне процедура по импийчмънт на президента рейтингът му от 60% ще стане на 80%", каза още Методиев.

Рейтингът на президента Румен Радев е 60%, защото той говори истината, каза още Методиев.Така той отговори на въпрос приема ли обвиненията към Радев, че критикува много правителството и не казва нищо хубаво за ситуацията в България. Методиев изтъкна, че според всички световни и европейски класации  България е на последно място.

"Ако президентът каже, че България е добре той би изгубил най-силното си оръжие - да говори истината, да е огледало на обществото. Затова неговият рейтинг е 60%. Държавата не функционра, не може да осигури вече вода за битови нужди на двуцифрен процент от населението", каза Методиев.

Той допълни, че около президента непрекъснато излизат нови факти и обстоятелства, които обаче се разбират от публикации в медиите.

"Въпросителните са една страница, отговорът е нула. Нямам обяснение защо главният прокурор защо иска обяснение от КС. Това е разграждане на държавността. Записи, включващи действащ държавен глава. Самата държава влиза в криза след криза", каза Методиев.

Според него диалог между първите мъже в държавата трябва да водят диалог. Той каза, че предстоят срещи на президента в тримата големи в съдебната система - главния прокурор и шфовете на върховните съдилища. Те щели да бъдат с оглед дебата, инцииран от президента, за промени в Конституцията по темата отчетност и контрол за главния прокурор.