"Манчестър Юнайтед" официално обяви, че е постигнал споразумение със "Спортинг" (Лисабон) за капитана на "лъвовете" Бруно Фернандес. Според Би Би Си трансферната цена е 55 милиона евро. "Спортинг" може да получи още около 25 млн., стига "Юнайтед" и играчът да запишат определени постижения.

Финализирането на сделката зависи от медицинския преглед на футболиста и от договаряне на личните му условия. Твърди се, че до голяма степен те вече са изчистени с мениджърите на халфа.

"Червените дяволи" имаха интерес към Фернандес миналото лято, но тогава "Спортинг" не искаше да направи компромис от поисканите 80 млн. за 25-годишната си звезда.

 

 

Заради проблемите си в средата на терена манчестърци отново се обърнаха към Фернандес от началото на годината и допреди дни се смяташе, че отново няма да успеят да го привлекат. Пробив в тежките пазарлъци е постигнат във вторник, според Би Би Си и други медии на Острова.

Смята се, че плеймейкърът, желан също така от "Тотнъм" и "Барселона", вече лети за Англия.

"Манчестър Юнайтед" ще плати на "Спортинг" 5 млн., ако се класира за Шампионската лига. Още 5 млн. според броя мачове на футболиста и допълнителни 15 млн. евро, в случай, че Фернандес спечели определени индивидуални отличия.

Бруно се присъедини към "Спортинг" от "Сампдория" през 2017 г. за 7,2 млн. евро. Записал е 137 мача и 64 гола за клуба. Има 19 мача за националния отбор на Португалия, беше част от селекцията, спечелила Лигата на нациите миналия юни.

Почти уреденият трансфер на Фернандес дойде часове, след като хулигани атакуваха дома да изпълнителния вицепрезидент на клуба Ед Удуърд, който управлява трансферната политика на "Юнайтед".