Аптекарският бос Веселин Марешки може да получи една година лишаване от свобода или пробация за причиняване на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, съобщи "Дарик" от Варна.

Марешки бе задържан в месдтното Второ РУП  с полицейска мярка за 24 часа, след като снощи около 19 ч., пред пицария „Ред хот” на ул. „Студентска“ в морската столица е нанесъл удар с юмрук в лицето на Костадинов. Двамата са били намесени в спор между бивши съпрузи за парите от наема на имот.

Под ръководството на Районна прокуратура-Варна е образувано бързо досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

От прокуратурата и полицията са потвърдили, че бизнесменът все още е в ареста.

Там обаче той „е получил криза“, съобщи неговият адвокат Милен Ралчев. Малко след 10 ч. Марешки е бил откаран с линейка на Спешна помощ, придружена с патрулна кола, съобщава пък standartnews.com

„Все още не знам да има повдигнато обвинение срещу Марешки, дочух само за бързо производство, но не съм запознат с материалите“, е казал още адвокатът.

В предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ пострадалият Костадинов разказа, че е бил потърсен за спора в качеството му на общински съветник.

„С Марешки не сме си говорили, нито той ме е провокирал, нито аз“, обясни общинският съветник. Той разказа, че Марешки го е ударил, докато се е опитвал да го снима. „Приближи се много бързо, без да казва нищо, и ме удари, веднъж. Това стана в присъствието на полицаите“, разказа Костадинов.

Нова ТВ не е успяла да се свърже с Марешки. До късно снощи от полицията са твърдели, че той е привикан на разпит и че няма арест. Според Костадинов бизнесменът все още е в ареста, а ако не е, „ще се окаже много интересно“.

„Големият въпрос тук не е кой кого защо и колко пъти е ударил. Големият въпрос е ако някой удари някого безпричинно, дали ще понесе отговорност за своето престъпление и хулиганска постъпка, или няма да понесе“, каза Костадинов.

Юристи обаче казаха пред Клуб Z, че така образувано, делото за хулиганство и лека телесна повреда често после се санкционира като административно нарушение. Т.е. - слабо вероятно е аптекарският бос да получи присъда, а по-логично е да отнесе глоба. Също така в досието му няма да се води, че е осъждан.