Трима пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в инфекциозното отделение на хасковската болница, съобщава бТВ. Според информацията болните са се завърнали от пътуване в чужбина и към момента са изолирани, докато диагнозата не бъде потвърдена или отхвърлена. 

Кръвните проби и на тримата се намират в Националната референтна лаборатория, където се изследват. 

Според телевизията - двама от болните са семейство от Хасково, което е било на ваканция в Тайланд. Малко след като са се прибрали са вдигнали температура и са насочени към болницата от личния им лекар. Приети са още в миналия четвъртък. 

Към момента състоянието им е добро. 

Третият мъж пък се е завърнал, по същото време, от Шри Ланка, където по принцип работи. Още в началото на месеца той се почувствал зле, а изследванията показали пневномия. Той остава под наблюдение заради рисковия регион, в който е пътувал. 

Според началника на инфекциозното отделение Д-р Красимира Кинова - едва ли става дума за коронавирус, но превантивни мерки са взети и се чакат резултатите. 

Междувременно - днес се чакат резултатите и на пациента, който беше засечен с висока температура на Летище Варна вчера. Той се е прибирал от Китай и в момента е под карантина.