Огромни плакати и транспаранти с надписи в подкрепа на "Левски" са разлепени и закачени на различни места в столицата, съобщава БНР.

"Всички за Левски", "За Левски - истината, свободата. 15.02", "Всички за Левски, 15.02", "Свободен Левски", пише на част от тях.

Други препращат към съдбата на фалиралия ЦСКА, разделен сега между ЦСКА-София на Гриша Ганчев и ЦСКА 1948.

Очевидният повод за опоменаването на датата 15 февруари е мачът за първенството между "сините" и ЦСКА-София, който ще се проведе на тази дата на стадион "Васил Левски".

По информация на "Хоризонт" по случая с плакатите двама души на 31 години са отведени в столичната полиция за разпит. Към момента няма официална информация от СДВР по темата.

Транспаранти са окачени на т.нар. Мост на влюбените до НДК, както и на 4-ти и 7-ми километър на "Цариградско шосе".

Междувременно от ръководството на клуба излязоха с официално съобщение - опровержение на слухове, че генералният спонсор официално е уведомил, че няма да финансира повече "Левски".

Както е известно бизнесменът Васил Божков, на когото прокуратурата повдигна 7 обвинения и сега се опитва да го прибере от Обединените арабски емирства, пое финансирането на клуба в началото на миналата година.

След първите сигнали, че бизнесът с лотарийни билети ще му бъде отнет, Божков се срещна с фенклубовете и заяви, че няма ли "Национална лотария", няма да може повече да издържа отбора.

Феновете обаче не излязоха на протест, а междувременно Божков изплати дължими суми към НАП (144 000 лв.), както и пари за трансфери (41 000 евро). 

"Ръководството на „ПФК Левски“ би искало да се обърне към Вас с оглед на появилите се спекулации, че генералният спонсор официално е уведомил, че няма да финансира повече клуба, съгласно поетите ангажименти по рекламни и спонсорски договори.

Такова уведомление не е пристигало в клуба нито официално, нито неофициално. Подготовката на „Левски“ за подновяването на сезона върви по план и Ви призоваваме да не се поддавате на провокации, въпреки неяснотите около бъдещето на любимия клуб", се посочва в съобщението на клуба.

 
Междувременно стана ясно, че "Левски" е спечелил дело във ФИФА на стойност 400 000 евро срещу бившия треньор на клуба Делио Роси. Италианецът е подал иск във ФИФА с претенция, че "сините" дължат на него и щаба му тази сума - 345 000 главница и 55 хил. допълнителни такси.
 
Делото е спечелено от адвоката и специалист в спортното право Иво Ивков, син на величието Кирил Ивков.
 
Това е добра новина, предвид неясното бъдеще на "сините".