Въпросът пред "Левски" в момента е може ли да завърши сезона. Това заяви пред журналисти изпълнителният директор Павел Колев след среща с Националния клуб на привържениците (НКП) на "сините" - по покана на фенската организация.

Към думите му се присъедини и шефът на НКП Степан Хиндлиян.

Колев определя ситуацията на "Герена" като патова. Тя стана такава заради одържавяването на лотарийния бизнес на Васил Божков и неговите партньори, които се нагърбиха с издръжката на "Левски" преди една година.

Нещо повече - босът и неговият вицепрезидент в "Нове холдинг" Георги Попов (той официално държи акциите на клуба) са задържани в Дубай, а на Божков са повдигнати над десет обвинения от прокуратурата за най-тежки престъпления.

"Не мога да ви отговоря на този въпрос дали ще го има "Левски" и какво е бъдещето, започна Павел Колев. - Обсъдихме каква е ситуцията към днешна дата, чисто финансово. Какви постъпления очакваме, какви разходи ни предстоят и как членовете на НКП могат да помогнат на клуба в тази ситуация."

"Колко още ще издържим зависи от това какви постъпления ще имаме. Нещата са свързани. Коментирахме възможности за кампании, за закупуване на абонаментни карти, за активизация на привържениците за мача с ЦСКА (идната събота, бел. ред.), както и за мачовете от пролетния полусезон… И още редица други идеи, като възстановяване на членските карти на "Левски" и т.н. и т.н.

Бъдещето към днешна дата не изглежда розово. Казах няколко пъти тази седмица - финансово хоризонтът ни е доста къс. Другата седмица ще съм по-готов да говоря на тази тема", призна Колев.

Може ли Левски да изкара сезона?

"Към днешна дата нямам отговор на този въпрос", отвърна бившият журналист.

Той добави, че не е най-важният въпрос, дали той ще работи в "Левски" - най-малкият проблем е в момента.

От десет дни не се чувал по телефона с Васил Божков. 

Как реагират футболистите на ставащото? Засега изглеждат спокойни...

"Значи са добри артисти, в което се съмнявам. Да, спокойни са, поне аз ги видях спокойни. Мисля, че лагерът е минал добре. Те до голяма степен имаха предимството да не са в България в този период. Сега ще се потопят бързо в нашата атмосфера. Тук е ролята на старши треньора и спортния директор да ги държат здраво, да изиграем един добър мач като начало на пролетния полусезон."

"Опциите са много, но ситуацията в момента е патова, както виждате. Аз не виждам какъв ход на дъската може да се направи, така че да се разреши тази ситуация бързо", завърши директорът. 

Пред медиите застана и Степан Хиндлиян.

"Да си левскар не е лесна работа, аз за себе си това го знам от много години, рече той. - Фалит? Не мислим в тази посока. Колкото и да ми се иска, не разполагам с инструментите да успокоим голямата фенска маса. Това, което можем да направим, е да бъдем максимално активни и единни да браним и защитаваме клуба си, доколкото можем и по начин, по който го разбира всеки един за себе си."

А по повод на това феновете да участват във финансирането на клуба с акции, Хиндлиян отвърна:

"Пари трудно се събират, дори да има първоначална еуфория, тя постепенно спада. Положението не е никак розово."