След Народния театър и мавзолея - неделното хоро се премести пред централната градска баня - днес музей на София. 

За това свидетелстват публикации във фейсбук групата "Хоро за хората". От тях става ясно, че самодейната група има споразумение с музея. Такова явно се налага, след като от театъра дълго време се оплакваха, че музиката пречи на репетициите.

Първото неделно хоро се е провело на 2.02.2020 г. - заради "вибрацията" - "край извора и на място на което в древността са били изградени няколко църкви", посочват организаторите.

"Традиционно Неделно Хоро край извора. Нова флашка всеки път и много веселие! Хорото е организирано изцяло с традиционен харакер и няма за цел да демонстрира нищо по-различно от самата традиция. Дори и традицията в 21 век не е същата! Но всеки може да се хване да поиграе или да се види с приятели. Подготвили сме флашка която да обхване хорца от всички фолклорни области, тъй като все пак сме в София а тя е средище на хора от цяла България. Тук различните политически, религиозни и лични възгледи не са от значение. На нашето събитие създаваме приятелства! Край извора и намясто на което в древността са били изградени няколко църкви!  И не на последно място за начало не случайно избрахме вибрацията на датата 02.02.2020!  Да ни върви по вода!", пишат.

Ремонтираната настилка пред Регионалния исторически музей на София е удобна за танци, за разлика от терена на бившия мавзолей, твърдят участвали в танците пред "Площад Славейков".

Въпреки това в неделя пред Народния театър пак имаше хоро – десетина души, танцуващи с жива музика на тъпан и кавал.