Валери Симеонов обвинил Антон Хекимян и Венелин Петков, че умишлено укривали престъпления на Божков и трябвало прокуратура да ги разследва.

Добре, да повторим ситуацията - идва някакъв човек при журналисти, казва им, че огромният бизнесмен Васил Божков, приятел на властта от десетилетия, на когото министри му правят изложби, финансисти го награждават, депутати му ходят на купоните, а той си звъни периодично на премиера, та този бизнесмен Божков не си плаща данъци и такси, укрива над половин милиард лева, изнасилва стотици момичета, има хиляди незаконни артефакта, заплашва когото си иска и много други неща. И освен това този човек е алармирал всякакви финансови власти, но те не са реагирали... Медиите казват, че им трябва време, за да проверят нещата. Все пак не могат да повярват, че властите не са реагирали толкова време на толкова сигнали.

Изведнъж Валери Симеонов, който иначе чакал година и половина, по негови думи, чувайки изповедта на този човек, внезапно се задейства и само за две седмици разпердушинва цялата ситуация, даже внасяйки добре подготвен закон.

И обвинява медиите, че не са предприели мерки. И иска прокуратурата да ги разследва.

Та, Валери Симеонов иска прокуратурата да разследва медиите. 

Не иска прокуратурата да разследва Министеството на финансиите защо не са взели мерки.

Не иска прокуратурата да разследва МВР защо не са взели мерки.

Не иска прокуратурата да разследва прокуратурата защо не са взели мерки.

Не иска прокуратурата да разследва Валери Симеонов защо е чакал година и половина.

Журналистите са му виновни. Ми, тогава, да затворим всички институции, че да не им плащаме заплати, а да оставим само журналистите?

Липсата на функционално разбиране за причинно-следствена връзка между събитията в живота, е признак за ниски интелектуални способности. Или пък за тежък случай на манипулация и популизъм, използващ метода на сочене на враг. Подобно поведение няма място в нормално управление на европейска държава. Дано повече хора го разберат преди следващите избори.

Хубав ден!