Близо година след като бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов беше позорно отстранен от всички ръководни постове в партията, сега той обяви, че атаката срещу него дошла от приближени до премиера и лидер на формацията Бойко Борисов. Цветано изрично отказа да посочи имена, но обяви че знае кой стои зад аферата „Апартаментгейт“. 

"Имам конкретен отговор кой стои зад атаката - хора от близкото обкръжение на премиера, които смятаха, че партията е даденост и че могат да вземат моята позиция", заяви Цветанов в предаването на Веселин Дремджиев по ТV+ и TV1. 

Той разказа, че е имало „добре режисиран сценарий“ за неговото „дискредитиране".

Цветанов разви и тезата, че зад атаката срещу себе си вижда и влияние на руски кръгове. Причината за това било, че скандалът за купения от него луксозен апартамент започнал след изказана от него позиция България да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал". Добави и реплика на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов.

Информацията за придобиването на апартаменти на занижени цени от висши кадри на ГЕРБ, сред които Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов в луксозната сграда на „Артекс“ излезе първо в „Свободна Европа“. След скандала постовете си освободиха Цачева, заместник-министри, шефът на КПКОНПИ – Пламен Георгиев, който беше поощрен от кабинета с консулски пост във Валенсия.