Последният треньор, извел "Левски" до шампионска титла - Емил Велев, и популярният журналист Николай Александров от "Дарик радио" кръстосаха шпаги преди мача "Левски" - ЦСКА-София. Двубоят е в събота от 14:45 часа на националния стадион “Васил Левски”.

Преди сблъсъка “сините” са на второ място с 43 точки, на пет от лидера "Лудогорец". ЦСКА-София е на четвърта позиция с 39 точки.

“С нетърпение очаквам подновяването на футболното първенство. Знаем и "Левски", и ЦСКА в какво състояние се намират, играха доста контроли в подготовката. Неприятното е, че ЦСКА загуби всичките си мачове, като в Испания дори не отбеляза и гол. "Левски" бе доста по-стабилен с положителни резултати, което му дава може би по-голямо самочувствие за навлизане в самото дерби”, коментира Емил Велев пред сайта Букмейкър Рейтинги.

“Когато се правят футболни прогнози много добре знаем, че в такива дербита няма правила, няма много логика и нищо не се знае. Когато единият отбор е малко по-слаб от другия, винаги дава повече от себе си и стига до победа или минимум до равен. Затова мисля, че за този мач трудно може да предвидим точния резултат. Моята прогноза е, че срещата ще завърши наравно. И двата отбора имат амбиции в първенството, продължават и за Купата на България, но едва ли ще могат да се победят”, допълни още специалистът. 

“Футболистите на "Левски" би трябвало да бъдат по-мотивирани от проблемите напоследък със собственика и всичко, което се случва около клуба. Аз лично смятам, че на терена това нещо няма да се отрази. Играчите на Петър Хубчев ще искат да покажат най-доброто от себе си и да победят, но пък ЦСКА няма повече накъде да отстъпва в класирането. Именно затова мисля, че ще се получи здрав мач и повече битка на терена”, завърши Велев.

Ники Александров прогнозира доста смело, че и двата отбора ще отбележат попадения. Любопитното е, че само веднъж в последните пет издания на сблъсъка и двата отбора са успели да вкарат голове - това се случи в последното издание, което завърши наравно 2:2.

“Сините от близо месец се тресат в неизвестности относно своето близко бъдеще. Тук основният въпрос, който препраща към мача, е как всички тези неща ще повлияят на самото представяне на тима на Петър Хубчев на терена”, коментира Ники Александров.

“От своя страна "червените" записаха неприятни игри и загуби на подготовката в Испания. Феновете са тревожни и са със свити сърца очакват този мач. Неслучайно "Левски" е фаворит според специалистите, макар и с малко”, допълва още журналистът от "Дарик".

“Винаги преди тези двубои трябва да припомняме факта, че много често са се случвали процеси и крайни резултати, които не зависят от моментно класиране и състояние. Може би и този път ще бъде така. Аз все пак съм леко предпазлив относно прогнозата за евентуален краен изход, защото има много предпоставки от различен характер, които може да повлияят, а и може да не се отразят на двубоя. Затова предлагам и двата отбора да отбележат попадения. Дали ще бъде по един гол, или повече - не знам, но това изглежда логично развитие на мача”, завършва Ники Александров.