Украинският президент и бивш комедиен актьор Володимир Зеленски се пошегува днес, че след като е мечтал да получи Оскар и да стане известен в САЩ, е постигнал последното заради на импийчмънта срещу Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Запитан от журналистка на Си Ен Ен на Мюнхенската конференция по сигурността за въвличането на Украйна в американската политика, Зеленски, отговаряйки, се върна към кариерата си на актьор, изиграл президент в популярен телевизионен сериал.

"Навсякъде ме питат за импийчмънта", каза Зеленски, който встъпи в длъжност през 2019 г. "В предишната ми професия на продуцент, сценарист и актьор исках да имам Оскар и исках да бъда много популярен в САЩ. Сега съм много популярен в САЩ, но не исках да стане по такъв начин".

Зеленски каза, че желае да промени имидж на Украйна по света, така че хората да не свързват страната му с корупция. Той благодари на САЩ за помощта, призова Вашингтон да продължи да помага на Киев и каза, че е готов за нови разговори с Тръмп.

Именно телефонен разговор между Зеленски и Тръмп стана причина да бъде задвижена процедура по импийчмънт срещу американския президент, който в крайна сметка бе оправдан от Сената в САЩ.