Сръбският президент Александър Вучич заяви след неформална среща с лидерите на страните от Западните Балкани и европейски служители, че Общността е готова да чуе сръбските идеи и инициативи, предава белградската информационна агенция "Танюг", цитиран от Фокус.

Вучич добави, че е бил представен и пакет от инвестиции за целия регион.

„Проведохме позитивна, важна и добра за Сърбия и всички нас среща. Посрещнаха ни позитивно (председателят на Европейския съвет) Шарл Мишел, (председателят на Европейската комисия) Урсула фон дер Лайен, (председателят на еврокомисията по външните работи) Жосеп Борел и (хърватският премиер) Андрей Пленкович. Проведохме добри и много полезни разговори. Те са отворени за нашите инициативи и идеи. Ще изпратят свои представители, за да разговарят с нас и да ги получат на хартия“, добави президентът и добави, че ЕС са представили и много важен пакет от инвестиции за целия регион на Западните Балкани.

Освен това Вучич добави, че Брюксел ще продължи да подкрепя регионалното сътрудничество и е представил пред европейските представители идеята за „мини-Шенген“ в Западните Балкани.

Съвсем скоро в свое писмо до евроинституциите главният прокурор Иван Гешев обвърза влизането на Сърбия в ЕС с това - дали ще ни върне Цветан Василев.