"Манчестър Юнайтед" победи "Челси" с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига, белязан от спорни съдийски решения, две ключови намеси на ВАР и две греди.

Успехът в Лондон позволи на "червените дяволи" да се доближат на три точки от "Челси", който е четвърти, но пред тях са "Шефилд Юнайтед" и "Тотнъм".

За първи път в историята на Висшата лига "Юнайтед" побеждава "сините" два пъти в шампионата, а има и трета победа този сезон - за Купата на Лигата.

Антони Марсиал откри в 45-ата минута, а в 66-ата Хари Магуайър удвои - и двата гола паднаха с удари с глава, а за втория асистира новото попълнение Бруно Фернандеш. Магуайър обаче можеше и да не е на терена след почивката. В средата на първото полувреме той изрита в слабините Миши Батшуай, но му се размина червения картон.

В 55-ата "Челси" изравни, но голът на Курт Зума не беше зачетен след разглеждане на ВАР за нарушение на Сесар Аспиликуета срещу Брендън Уилямс. На видеоповторенията се видя, че самият испанец преди това е избутан от Фред.

В 77-ата Оливие Жиру намали - 1:2, но и този гол беше отменен, този път заради засада с няколко сантиметра. В края "Юнайтед" опази мрежата си суха при няколко мелета, а веднъж и греда спаси гостите при удар от фаул на Мейсън Маунт.

Страничният стълб от почти аналогична ситуация нацели и Фернандеш - при 1:0. В края за манчестърци дебютира Одион Игало, привлеченият в последните часове на зимния трансферен прозорец нигериец. И беше близо да вкара за 3:0.

Мачът премина нервно и с много жълти картони.