Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов и "Левски" влязоха в задочен гневен диалог чрез медиите по повод изявления на "белия" вожд за заплатите на "Герена". Изказващият се по всички въпроси Стефанов няколко пъти в последните думи взе думата по повод неясното бъдеще на "сините".

“Левски" в момента трябва да се бори за собственото си оцеляване, заяви винаги жадният за медийно внимание Стефанов на брифинг, целта на който беше да се изкаже за всички процеси и събития в родния футбол. - По-добрият вариант е дано това да се случи, защото да отпадне така както преди две години отпаднаха други отбори, не би било добре за българския футбол.”

С последното той явно визираше ЦСКА и "Локомотив" (София).

За "Левски"

“Всички клубове и ръководители трябва да си правят сметката - да се простират според чергата си, продължи Венци Стефанов. - В "Славия" сме двама човека плюс секретарка-счетоводителка и обслужващия персонал. В "Левски" гледам, че са се нароили към 30-ина треньора, на треньора - треньор, подтреньор, надтреньор.

Директорът получава 22 хиляди лева заплата, другите по 13 хиляди лева. Това са цифри, от които на мен ми настръхва косата. Дори да не са те, да са наполовина, това е страшно пилеене на средства. Затова и феновете на "Левски" може би са прави, защото те искат да видят отчетността."

Отговорът от "Герена"

"Левски" реагира малко след изнесените в медиите думи на "белия вожд", както го наричат някои.

На вниманието на синята общественост

Левскари,

Обръщаме се към Вас директно и открито, относно поредната атака към любимия клуб, която бе отправена днес от президента на ПФК „Славия“ Венцеслав Стефанов.

С „разкритията“ си за възнагражденията в нашия клуб г-н Стефанов премина всякакви граници. Категорично заявяваме, че в „ПФК Левски“ няма служител или директор, който да получава която и да е от споменатите от президента на „Славия“ суми.

Това може лесно да се провери, а още по-лесно е да се досетим защо тази откровена лъжа се поднася на хората в този момент – левскарската общност е мобилизирана, както отдавна не е била, за да помогне на клуба в труден момент. И това най-ясно се видя в последните 10 дни.

Какъв по-добър пропаганден начин да полеем със студен душ ентусиазма на хората, от това да ги облъчим с дезинформация? Този път обаче няма да оставим нещата така и ще зададем и ние някои въпроси.

Като, например, ако в „Славия“ има двама души на щат, как клубът е получил лиценз за професионален футбол, съгласно административните критерии за лицензиране? На какви заплати плащат данъци и осигуровки в „Славия“?

Сигурни сме, че самите Вие сте наясно дали информацията отговаря на истината или е чисто и просто целенасочена измислица."

За "Славия". И "Лудогорец"

Колкото и невероятно да изглежда, Стефанов все пак говори и за клуба, за който е пряко отговорен - "Славия".

“От подготовката съм доволен, отборът се готови добре в Турция, терените и условията бяха перфектни. Надявам се, че пролетта ще бъде по-благосклонна към нас, дай Боже, да се запази и времето, за да може следващите кръгове да се играят при нормални условия за футбол, защото ако сега паднат снегове, всичко ще отиде по дяволите, рече Стефанов. - Мисля, че всичките отбори се готвиха добре и пролетният дял ще покаже реално кой отбор докъде е стигнал.

Евротурнирите не са наша цел, нашата цел е да обиграваме наши футболисти, да им дадем шанс, ако бъдат забелязани от националните селекционери, да бъдат привлечени, ако не - дай Боже, да бъдат забелязвани от чужбина. Нашата цел е да дадем шанс на българите да покажат какво могат. "Лудогорец" е със сериозна преднина пред всичките, има много силен отбор. Трябва да стане чудо, за да може да бъде спрян. А те чудесата са само в приказките. Другите отбори са далеч от неговата класа.”

За националите

В качеството си член на ИК на БФС, Стефанов говори за предстоящите през март баражи на националния отбор за Евро 2020. Според него отказалият се Ивелин Попов ще се завърне в селекцията и ще помогна на тима, "защото е мъжкар"

“За мача с Унгария стискам палци с две ръце и ми се иска да излезем крайни победители, за да имаме някакъв шанс. Ако успеем да се мушнем през иглени уши в това първенство, ще бъде голямо щастие и голям шанс за нас. Дано да успеем."

Кой трябва да стане президент на БФС?

“Моето мнение, че човек с административен опит, с авторитет, който има желание да направи нещо добро за българския футбол. Човек, който може да казва "не" и може да направи така, че нашите деца да имат повече шансове и да допринесе за разбирателството с държавата.

Да няма проблеми и ексцесии, да може да ходим спокойно на мачовете и да се радваме на повече победи. Да има международни контакти, да е познат и добре приет в обществото, да е успял и доказал се. Ще кажа моят избор в деня на конгреса.”

За въвеждането на ВАР в България

“Стига с тоя ВАР, няма да оправи нищо, още повече ще омеша нещата. За всяко нарушение ще започнем да искаме ВАР. Един човек, който аз безкрайно много уважавам, казва, че това е най-голямата глупост. И ако погледнете реално, ще видите, че след години това нещо ще отпадне. По-добрият вариант е никой да не натиска съдиите и те да свирят по-добре. Има някои, които са много некадърни, те би трябвало да отпаднат, за да се даде път на тези, които могат да свирят и да направят така, че играта да бъде истинска. Какво ще направи ВАР? Ще подобри играта или ще направи по-добри футболисти?!”