Тази вечер се играят още два първи осминафинала в Шампионската лига - "Тотнъм" посреща РБ "Лайпциг", а "Валенсия" гостува на "Аталанта" - друг дебютант в надпреварата, подобно на германския отбор.

Снощи "Атлетико" измъкна 1:0 срещу "Ливърпул" в Мадрид, а "Борусия" (Дортмунд) надви "Пари Сен Жермен" - 2:1.

"Тотнъм" понесе удар преди важния сблъсък, пък и за следващите седмици във Висшата лига. Кореецът Хюн Мин Сон, който се намираше във формата на кариерата си, получи тежка контузия и ще отсъства дълго.

Така "шпорите" са доста "беззъби" в атака, като се има предвид и липсата Хари Кейн - друг трайно контузен нападател. Освен от травмата на Сон, "разбила сърцата" на всички в клуба - по думите на Жозе Моуриньо, Специалния се оплака и от тежкия график с мачове през няколко дни.

"Лайпциг" за първи път в кратката си история е на елиминации в евротурнир. Наставникът Юлиан Нагелсман също не може да разчита на неколцина играчи от основния си състав - заради травми и наказание (френския национал Упамекано).

Който и да спечели осминафинала между "Аталанта" и "Валенсия", ще е доста желан съперник за следващата фаза. Тимът от Бергамо достигна елиминациите след загуби в първите си три мача, а след това направи малко чудо. И за първи път среща испански съперник.

"Прилепите" имат доста по-солиден опит в евротурнирите и са фаворити, независимо от многото кадрови проблеми, пред които е изправен треньорът Албер Селадес.

И двата мача са от 22 часа. Осминафиналите продължават следващата седмица.